Smučarsko-skakalni spektakel v spodnjih Pečah

Kot smo na naši strani že pisali, je dotrajanost lesa na peški letalnici botrovala odločitvi, da do sanacije skakalnice na njej skokov žal ne bo. Ker je letošnja zima postregla s kar nekaj snega, so se prebivalci spodnjih Peč odločili, da stvari vzamejo v svoje roke. Dneve in noči so garali, da so uredili športni park pod cerkvijo do te mere, da je bil pripravljen na tekmo. Nešteto ur trdega dela, polomljenih lopat, žuljavih rok se ne more primerjati s količino znanja, ki je bilo vloženo v načrtovanje skakalnice, ki se je ne bi sramovala niti brata Gorišek. Po natančnih meritvah spodnjepeških inženirjev, so kalkulacijsko točko nastavili na 15 metrih, višinska razlika med naletom in doskočiščem pa je bila vrtoglavih 8 metrov. Po nekaj neuspelih poskusih, ki niso terjali večjih žrtev, je bila naprava nered.  

 

V nedeljo 11.2.2018 se je torej v Pečah v “Kravji ulici”, natančneje v Zajčevem vrtu odvilo  tekmovanje v smučarskih skokih z alpskimi smučmi. Kljub slabim snežnim razmeram je organizatorjem uspelo pripraviti skakalnico do te mere, da so imeli vsi  skakalci enako dobre pogoje za skok. Za ustrezne vetrne razmere ob odrivu in skrb za varnost tekmovalcev je skrbel Benjamin Stenko, ki je skakalce spuščal po smučini šele takrat, ko so vse merilne naprave kazale zeleno luč.

 

Tekmovalo je pet mladih skakalcev in trije veterani.  Tekmovanje je bilo sestavljeno iz štirih skokov: trening, kvalifikacije, ter prva in druga serija ob spremni besedi  komentatorke Milene Avbelj.

 

Med  mladimi skakalci so vsak v svoji kategoriji  prvo mesto osvojili:

          Žan Avbelj

          Matic Avbelj

          Urh Avbelj

          Nik Klopčič

          Enej Uštar

 

Veterani pa so se zvrstili od prvega pa do tretjega mesta. Tretje mesto je zasedel Aleš Uštar, drugo mesto Jani Avbelj in kot zmagovalec v veteranski skupini z najdaljšim skokom 15m Tadej Gabršek jr..

 

Da pa med samim tekmovanjem gledalci nismo ostali žejni in lačni, so poskrbele gospodinje Kravje  ulice s krofi, flancati, kuhanim vinom in čajem.

 

Vsi prisotni upamo, da bo tekmovanje postalo tradicionalno.

 

 

 

 

 

 

  • bty
bty
IMG_20180211_145113813 (1)
bty
28079922_10213449706450982_1854204806_o
IMG_20180211_144959120 (1)
bty